Provincie geeft Nedcar de ruimte

Limburgs Dagblad d.d. 27 -07-2016

Klik op het bericht om het te vergroten

Provincie geeft Nedcar de vrije ruimte

Dit bericht is geplaatst in Krantenberichten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Een reactie op Provincie geeft Nedcar de ruimte

 1. Hub Corten schreef:

  Provincie geeft Nedcar te veel ruimte.
  Na het verwerven van alle strategische gronden rondom VDL Nedcar door de provincie zal de autobouwer ongehinderd kunnen groeien. Als alle prognoses uitkomen is er rekening te houden met groei naar 10.000 arbeidsplaatsen om zo’n 400.000 auto’s te produceren. Om al die mensen op hun werk te krijgen en om al die auto’s afgevoerd te krijgen wordt weer een forse aanslag gepleegd op de leefbaarheid in de omgeving. In de onmiddellijke omgeving ligt Holtum, omringd door almaar groeiende industriële activiteiten.
  De plannen van VDL-Nedcar voorzien o.a. in een hal in het Pasveld die Holtum zeer dicht nadert en wel op een locatie die eeuwenoude structuren om zeep helpt. Kasteel Wolfrath verliest de omgeving waarin het cultuur-historisch past en thuishoort. Kasteel Wolfrath verliest de samenhang met het Wolfratherbos, waarmee het eeuwenlang een historische eenheid vormde ,want laat nu juist in het bos een productiehal gepland zijn.
  Het Wolfratherbos is in de smalle taille van Limburg een schakel in de ecologische structuur . Zo is het Wolfratherbos een belangrijke schakel tussen het Limbrichterbos enerzijds en ’t Hout en IJzerenbos in Susteren anderzijds. Het behoud van het Wolfratherbos is ook in dit licht bezien van groot belang . Eens opgeruimd is voor altijd weg, en dat mag niet gebeuren. Ambities zijn bij te stellen, en prognoses zijn, zeker in de auto-industrie met wereldwijde overproductie, hoogst onzeker. Een duurzame keuze is een respectvolle keuze voor het behoud van het eeuwenoude bos, in de hoop dat het VDL-Nedcar goed moge gaan tot in lengte der dagen.
  Verdere ontwikkeling Holtum-Noord, beoogde verbreding van de autoweg,de groei van VDL-Nedcar. De gezamenlijke impact van al deze plannen op de leefbaarheid in deze omgeving wordt toch wel goed gevolgd door de provincie Limburg? Ruimte geven aan industrie dient op gelijke voet samen te gaan met ruimte handhaven voor o.a. de bewoners van Holtum die in dit gebied,net als het Wolfratherbos, hun wortels hebben .
  Hub Corten, Holtum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *