Presentatie dialektbeukske op Houtemse aovond op 20 november 2015

Presentatie Houtems dialekbeukske tijdens Houtemse Aovend op 20 november.
In november 2014 presenteerde Jos Cramers in gemeenschapshuis “De Aw Sjoal” zijn eerste dialectboek “Houtemse weurd en oetdrökkinge”. Dit unieke boek vond gretig aftrek onder vele Holtumers, oud-Holtumers en andere geïnteresseerden. De meeropbrengst van het boek (ruim 1.100 euro!) had Jos bestemd voor hospice Bronnerhof in Born, een warm tehuis voor ongeneeslijk zieke mensen, dat voor een belangrijk deel gerund wordt door een groep van ca. 80 vrijwilligers en waar men het geld voor enkele verbeterprojecten heel goed kan gebruiken. De avond van de boekpresentatie werd druk bezocht en door veel aanwezigen omschreven als een echte ouderwets gezellige Houtemse aovend.
Jos Cramers heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Aan zijn oproep om nog meer typisch Houtemse dialectwoorden, gezegden, uitdrukkingen en foto’s aan te leveren werd breed gehoor gegeven en dit heeft geresulteerd in een mooi en rijk geïllustreerd aanvullingenboekje. Hierop kon weer worden ingetekend, wat velen deden, en de meeropbrengst komt weer ten goede aan hospice Bronnerhof. Jos sluit het project hiermee af en heeft aangegeven dat er van zijn hand na deze uitgave geen volgende meer zal komen.
In goede samenwerking hebben vertegenwoordigers van Bronnerhof en Jos Cramers besloten om de presentatie van het tweede boekje op vrijdag 20 november a.s. een ander gezicht te geven en tot een echte Houtemse avond uit te bouwen. De happening start om 19.30 uur.
Na de officiële presentatie van het boekje zullen enkele Holtumse artiesten de avond verder opluisteren met muziek, zang en voordracht. De optredens worden verzorgd door de inmiddels wijd en zijd bekende M&M-Mädel en Tjeu Houben met een buut. Verder zullen Jacques & Serena Stel en Jacques Stel en John Kerstjens, allen bekend uit de Houtemse Revue, enkele prachtige liedjes zingen.
Tussendoor zal ook nog een loterij ten bate van hospice Bronnerhof worden gehouden. Enkele lokale kunstzinnige mensen hebben daartoe een aantal unieke prijzen ter beschikking gesteld. Na afloop van het programma, rond 21.00 uur, kunnen de bestelde boeken worden opgehaald en is er nog voldoende tijd over om gezellig na te keuvelen.
Iedereen die Holtum een warm hart toedraagt, is op deze gratis toegankelijke avond, vrijdag 20 november vanaf 19.15 uur, van harte welkom in gemeenschapshuis ‘de Aw Sjoal’. Natuurlijk geldt dit voor de mensen die op het boekje hebben ingetekend, maar ook als dit niet het geval is, bent u van harte welkom.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *